Ό,τι κι αν γίνει μπορεί να ξεπεραστεί. Κάθε στιγμή ακολουθείται από μια άλλη. Ακόμα και μετά από μια μεγάλη επιτυχία, νίκη ή χαρά θα έρθει η επόμενη μέρα και μπορεί όλα να αλλάξουν. Κοίτα να χαρείς όσο σου αξίζει αλλά έχε στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι έχεις ακόμα δρόμο να κάνεις. Όταν έρχονται τα δύσκολα, σκέψου, αναλογίσου τα λάθη σου και τι έπρεπε να κάνεις αλλά δεν έκανες. Αν παρόλα αυτά και πάλι δεν ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, άφησε τον εαυτό σου να στε- ναχωρηθεί. Με μέτρο πάλι. Θα περάσει κι αυτό, όπως και τόσα άλλα. Η επόμενη μέρα μπορεί να έχει τη σφραγίδα σου. Νιώσε τα συναισθήματα που σου γεννά κάθε συγκυρία αλλά έχε βα- θιά γνώση ότι η ζωή δεν είναι σπριντ, είναι κούρσα μεγάλων αποστάσεων και απαιτεί αντοχή.Η εταιρεία BlackBerrry απομάκρυνε τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλό της, Thorsten Heins, τον Νοέμβριο του 2013.

• Παρόλο που η εταιρεία, η οποία προηγουμένως ήταν γνωστή με το όνομα Research in Motion, είδε το μερίδιο της στην αγορά κινητών τηλεφώνων smartphone να ολισθαίνει από το 50% τέσσερα χρόνια πριν, σε μόλις 1,5%, όταν ανέλαβε τη διοίκηση ο Heins θεώρησε πως δεν απαιτούνται δραστικές αλλαγές.

• Πόνταρε σε δύο νέα μοντέλα με λειτουργικό σύστημα BlackBerry 10. Τα μοντέλα απέτυχαν, αφού σύμφωνα με τις κρι- τικές βασίζονταν σε τεχνολογία δύο ετών παλαιότερη.

• Η εταιρεία σημείωσε απώλειες της τάξης του ενός εκα- τομμυρίου δολαρίων πέρσι το καλοκαίρι και προχώρησε σε απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων.
• Προχώρησε σε ιδιαίτερα κακό χειρισμό της προσφοράς από την επενδυτική ασφαλιστική εταιρεία Fairfax Holdings με έδρα το Τορόντο, η οποία επιχείρησε να αγοράσει την Black Berrry για το ποσό των 4,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

• Στη διάρκεια της θητείας του, οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν πτώση της τάξης του 60% .
Το συγκεκριμένο παράδειγμα καταδεικνύει ότι ο ρόλος του κάθε στελέχους στην επιχείρηση έχει τη βαρύτητά του με απο- τέλεσμα να επωμίζεται τα αποτελέσματα των πράξεών του. 

%d bloggers like this: