Αγαπητοί φίλες και φίλοι,Οι εκδόσεις ΕΝΔΟΧΩΡΑ και ο συγγραφέας Δημήτρης Βαλασίδης, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Ξενοφώντος Μάνατζμεντ. Σύγχρονες απόψεις από την αρχαιότητα».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου και ώρα 19.00.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

– Σωκράτη Δεληβογιατζής, Καθηγητής Φιλοσοφίας ΑΠΘ

– Δρ. Σταύρος Μπαρούτας, Συγγραφέας-Διευθυντής φαρμακευτικής εταιρίας.

– Ανάργυρος Σαρήπαπας, Αντιστράτηγος εα-π. ΑΚΑΜ Σόφιας.

– Γιάννης Κουριαννίδης, Εκδότης ΕΝΔΟΧΩΡΑΣ.

Συντονίζει ο Δημοσιογράφος Πάνος Μπουλιώνης.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:

Με το βιβλίο «Ξενοφώντος Μάνατζμεντ. Σύγχρονες απόψεις από την αρχαιότητα» ο Δημήτρης Βαλασίδης, Αξιωματικός εα-Οικονομολόγος, ΜΒΑ-Συγγραφέας, επιχειρεί ένα επιστημονικά δομημένο ταξίδι στο παρελθόν, τη σοφία του Σωκράτη και τις εμπειρίες του Ξενοφώντα. Δίνει με το έργο του απαντήσεις σε ερωτήματα που απασχολούν μέχρι σήμερα, σε μία προσπάθεια να προσφέρει λύσεις σε ζητήματα που σχετίζονται με το αύριο της επιχείρησης. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, ο αναγνώστης «περιηγείται» στο έργο του Ξενοφώντα και τους κοινούς τόπους του με τη σύγχρονη επιχείρηση και το πολύπλοκο περιβάλλον της παγκοσμιοποίησης και γνωρίζει το πώς η αλλοτινή οργάνωση του «οίκου» είναι η βάση για τη σωστή διοίκηση της σημερινής επιχείρησης.

Ένα από τα βασικά συμπεράσματα του βιβλίου είναι οι εύστοχες αναγωγές ανάμεσα στον τότε πόλεμο και το σημερινό ανταγωνισμό, η μετάβαση από το στρατηγό στο σύγχρονο μάνατζερ και, φυσικά, η ανάδειξη της στρατηγικής, που παρέμεινε ως η διαχρονική αξία κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας.

 

 

 

 

 

%d bloggers like this: